neděle 7. června 2020

Bílková skořicová roláda

Hledala jsem recept, jak (nějak nově) využít bílky a našla jsem tuto roládu. Osvědčila se. Těsto dělám stejně, jen trochu méně cukru, náplň jsem dělala po svém.

Suroviny:
5 bílků, 5 lžic moučkového cukru, 2 lžíce kakaa, 1 lžička skořice, špetka soli, pomerančová marmeláda, krém: šlehačka, mascarpone, citronový cukr, (krému stačí na roládu polovina – já dělám celou dávku, ze zbytku udělám třeba poháry s ovocem)

Postup: 
Bílky se ušlehají se špetkou soli na tuhý sníh. Postupně se zašlehá cukr a kakao smíchané se skořicí.

Troubu předehřejeme na 170° C, pečící papír potřeme máslem, na něj rozetřeme na plechu těsto.

Pečeme 7 minut. Roládu necháme deset minut chladnout na pečícím papíru, potom jde krásně oddělit.

Krém:
Šlehačku ušleháme s citronovým cukrem, pak zašleháme mascarpone. Roládu potřeme marméládou, pak krémem a zarolujeme.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...