sobota 17. března 2018

Pečené brambory se špenátem a česnekem

Aneb vzpomínka na studentská léta, kdy jsme chodili do pivovaru na Mendláku v Brně na toto levné a výborné jídlo...



Brambory jsem oloupala (když jsou nové tak bez loupání), nakrájela na měsíčky, poskládala na plech s pečícím papírem, posolila, zakápla olivovým olejem, posypala drceným kmínem a pekla. Ideální je, když brambory získají křupavou kůrku.

Mezitím jsem si nachystala špenát, do kterého přidávám jen česnek, sůl a smetanu (my tentokrát sojovou, protože kvůli Ondráškovým problémům zkoušíme omezit mléko na minimum).

Nachystala jsem si čtyři misky, na dno dala bramory, pak špenát, pak opět brambory a posypala parmezánem. Zbytek špenátu jsem dala na stůl do misky, a kdo chtěl, tak si přidal.

PS.: V rámci hledání ideální prezentace své aktuální tvorby jsem si založila nový veřejný účet na Instagramu: atelier.ronica.

2 komentáře:

  1. Dobrý den,to vypadá dobře a hlavně jednoduše. Mám nejraději tyhle rychlovky,pokud možno z jednoho hrnce. Díky za tip, určitě vyzkouším.:)
    Zdraví vás sousedka z ulice pod vámi, co chodí stejnou cestou do práce:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý večer, také Vás zdravím :) Je fakt, že poslední dobou taky preferuju rychlovky, to poslední, co se mi teď chce, je trávit čas u plotny, a pak ještě hodinu uklízet... Tenhle recept mi vyskočil na mysl včera, přitom jsem toto jídlo od dob studií nejedla. Děti i manžel si to pochvalovali, tak snad Vám bude také chutnat :) Pěkný nedělní večer, Veronika

      Vymazat

Děkuji za Vaši návštěvu i za komentář... A přeji krásný den, Veronika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...