pondělí 14. listopadu 2016

Další dýňové dobroty...

Na konci října jsme si udělali výlet na Statek u Pipků do Dýňového světa. Děti byly nadšené a dovezli jsme si domů spoustu různých druhů dýní – tak kromě našich ověřených zkoušíme také další nové recepty:

Těstoviny s dýňovou omáčkou



Dýňové muffiny





Oba recepty jsou vynikajicí, i dětem chutnalo vše, muffiny mi doslova mizely pod foťákem...

2 komentáře:

  1. Ja som ,,socialistická škola,, a keď sa po revolúcii objavili špagety, aj tak som ich dlho robila s ,,bielou,, omáčkou tzn, že celer nastrúhaný, odusený, tekvica, cukina, nastrúhaná, podusená a vždy zahustiť syrom: Niva, syrokrém, atď.
    Viem syrokrém nie je zdravý:-)
    Dnes zahusťujem tieto omáčky mozzarellou, úplne sa rozpustí a s trochou pomazánkového masla, niekedy:-)Tekvicu sme od zimy robili stále, skúsim zase na cestoviny:-)
    Cesto s tekvicou, alebo s repou, musím skúsiť tiež!
    A tvoje palacinkové pohánkové cesto musím vylepšiť technologicky.
    Zohrievaš najprv mlieko s maslom, vajíčkom a potom sypeš múku?
    V Herbáry som našla recept na lúpanú pohanku a pohankové krúpy. Doteraz som si robila len kašu z DM pohankových vločiek.
    Pšeno mi nejak nechutilo, ale je čas! Zima!
    Ďakujem, pa!

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za tip! Dneska jsem dělala těstoviny s dýňovou omáčkou a pochutnali jsme si.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši návštěvu i za komentář... A přeji krásný den, Veronika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...