čtvrtek 27. října 2016

Dýňové lasagne



Dýni hokaido jsem vydlabala, nakrájela na kousky i se slupkou a v hrnci povařila s trochou vody doměkka, přidala jsem sůl, pepř, trošku olivového oleje a vše rozmixovala na kaši.

Připravila jsem si omáčku: 500 g Ricotty, 2 vejce, 100 g strouhaného parmezánu, sůl, pepř a trochu zázvoru (koření).

Pekáček jsem vymazala olivovým olejem a navrstvila: lasagne, dýňovou směs, čerstvé bylinky, omáčku z Ricotty. Celé ještě jednou, skončila jsem vrstvou lasagní, kterou jsem potřela znovu troškou omáčky a posypala vydatně strouhaným parmezánem smíchaným se strouhankou. Lasagne jsem pekla v předehřáté troubě dozlatova asi 25 minut na 170° C.

4 komentáře:

  1. Veru, díky moc za tip! Zrovna se mi doma sešly dvě Hokaida a já řešila, co s ni. A tohle je opravdu famózní varianta :-) Měj se moc hezky! P.

    OdpovědětVymazat
  2. Skvelé kombinácie, páči sa mi tvoj spôsob spracovávania a kombinácie surovín:-)
    Aj u Kati by sa ti páčilo:
    http://katorovo.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Ali, blog se mi moc líbí, neznala jsem...

      Vymazat

Děkuji za Vaši návštěvu i za komentář... A přeji krásný den, Veronika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...