úterý 18. srpna 2015

Pečená zelenina

Náš další oblíbený recept. Nakrájím očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel, řepu) na kostky, přidám celé stroužky česneku, lilek, cuketu, cibuli... prostě podle chuti nebo co mám doma. Nastříhám do směsi rozmarýn, pokapu olivovým olejem, osolím opepřím, promíchám... Dám péct přikryté alobalem na horký vzduch na 180° tři čvrtě hodiny. Pak oddělám alobal a peču ještě asi čtvrt hodiny. Posypu nastrouhaným parmezánem. To pak máme jako hlavní jídlo. Jindy zase jako přílohu k masu, k rybě...









2 komentáře:

  1. Túto zeleninu máme radi, aj keď na väčšinu mám intoleranciu...ale tento recept vyskúšam :-)
    Ja zapekám repu, predvarenú, na plátky, s mozzarellou, alebo strúhaným eidamom...teraz u nás mladí frčia na čedare...musím skúsiť aj parmezán :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Mňam! Vypadá to skvěle :) Nikdy jsme takhle doma zeleninu nedělali, takže to zkusím prosadit :) Děkuji za recept :) Eloorka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaši návštěvu i za komentář... A přeji krásný den, Veronika

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...