čtvrtek 13. srpna 2015

Cuketová pomazánka

Když máme posezení nebo oslavu, tak ráda zkouším nové recepty. K osvědčeným slaným listovým šnekům a muffinům od sestry, jednohubkám z mozzarelly, rajčátek a bazalky jsem tentokrát konečně vyzkoušela i cuketovou pomazánku. První rozpaky, kdy cuketa pustila příliš mnoho vody (přestože jsem ji nechávala půl hodiny odkapat a následně vyždímala), vystřídal k mé radosti úspěch, pomazánka chutnala a neočekávaně rychle zmizela :-)

tři malé cuketky, česnek (4 stroužky), dvě sušené drcené chilli papričky, parmezán, zakysaná smetana

Cuketky jsem omyla, nastrouhala nahrubo, prosolila a v cedníku nechala půl hodiny okapat, pak jsem je vyždímala.

Na třech lžících olivového oleje jsem chvilinku orestovala prolisovaný česnek a chilli papričky a přidala cuketu. Chvíli jsem cuketu opékala, pak jsem ji přendala do mísy a přidala nastrouhaný parmezán (v receptu byly dvě lžíce - dala jsem mnohem víc, a určitě dám mnohem víc i příště :-), dochutila solí a pepřem a přidala asi dvě lžíce zakysané smetany.

Vzhledem k vodě, kterou cukety na pánvi pustily, jsem pomazánku nechala v míse a servírovala s bagetkami (část z nich jsem opekla v troubě), každý si pomazánku nabral na talířek a bagetky si mazal přímoúměrně své chuti...

Inspirace: Apetit: Party








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...