středa 3. prosince 2014

Nové recepty...

Jak už jsem psala, od Michala jsem dostala speciální adventní kutilský kalendář, který mi udělal velkou radost. Já jsem na oplátku připravila také netradiční adventní kalendář - každý den na stole najde ruličku s novým receptem, který ten den připravím. Zkrátka něco, co jsem ještě nevařila, nepekla...


V pondělí jsem dělala podle listopadového Albert Magazínu Placky z kořenové zeleniny & pyré z červené řepy.

Pyré je jedna větší uvařená řepa rozmixovaná s jedním oloupaným jablíčkem, lžící olivového oleje + sůl a pepř. Placky jsou z nastrouhané mrkve, celeru a petržele (množství asi 2 a půl hrnku) + cibule, 2 vejce, asi 6 lžic hladké mouky, sůl a pepř - smažené na troše oleje. 


 Včera byly Toasty s hermelínem a brusinkami (a máslem).


Prozradím, že dnes nás čeká dezert. (Z čistě praktických důvodů :-) - M. se domů dostane nejdřív kolem půlnoci).

S Justýnkou jsme vyráběly taková ta jakoby těžítka, ve kterých sněží. V prvním případě jsme použily jako náplň glycerin (to jsem našla na Pinterestu; jako možnost byl i dětský olejíček), Justýnce ovšem ujela ruka, nasypala do toho téměř celou skleničku s růžovými třpytkami, a tak andělíček chudák bydlí v růžové bouři. Když se to nechá dostatečně dlouho stát, tak je i vidět :-)


Pak už jsme glycerin neměli, ale jelikož pokus číslo nás úplně neuspokojil, tak druhý je naplněn jen vodou. Tentokrát Justýnka vysypala skleničku s modrými třpytkami na sebe a na zem. A když už bylo víčko řádně přilepeno sekundovým lepidlem ke skleničce, tak se pak adnělíčk uvnitř odlepil, takže si tam cestuje...


 No, a na závěr nahlednutí, co právě tvořím... Vybičovala jsem se a pracuji na autorském diáři. Takže jestli vše půjde tak, jak je naplánováno, tak brzy uspořádám slibovanou giveaway.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...